Blog

Plakalı Eşanjör Nedir?

 

Aynı veya farklı özelliklere sahip iki akışkan arasında birbirine karışmaksızın, hızlı ve yüksek etkinlikte ısı transferi gerçekleştirebilen ekipmanlardır. Plakalı ısı değiştiricilerde de, diğer tüm indirekt ısı değiştiricilerinde olduğu gibi, birbirine karışmadan dolaşan, ancak birbirine ısı transferi yapabilen iki ayrı akışkan devresi mevcuttur:

  • Isıtan veya soğutan akışkanın dolaştığı - PRİMER DEVRE
  • Isıtılan veya soğutulan akışkanın dolaştığı - SEKONDER DEVRE

Verimlilik ve maliyetler konusunda yapılmakta olan AR-GE çalışmaları sonucunda, geleneksel borulu tip ısı değiştiricilerin altarnatifi olarak pek çok değişik tipte ısı değiştirici geliştirilmiştir.

Plakalı Tip Isı Değiştiriciler, bunlar arasında en geniş kullanım alanını elde etmiş ve çoğu yerde borulu tiplerin kullanımına son vermiştir. Önceleri genel olarak gıda endüstrisinde ve süt pastörizasyonunda kullanılan plakalı ısı değiştiriciler, günümüzde pek çok uygulamada yaygın olarak kullanılmaktadır.

Plakalı Isı Değiştiriciler, özel yapı teknolojisi uygulamalarından otomotiv sektörüne ve genel endüstriyel kullanımlara, gıda işleme süreçlerinden kimyasal madde ve ilaç endüstrisindeki özel uygulamalara kadar- geniş bir yelpazede en yüksek teknolojiyi, verimliliği ve kullanım kolaylığını sunmaktadır. Her türlü görev için en mükemmel çözümü sunabilen geniş plaka programı, ergonomiyi ve güvenliği esas alan tasarımı ve yapısındaki görünür kalite ile öne çıkar. Bu kalite kendisini uzun kullanım ömrü, ekonomik ve sorunsuz işletim, düşük tamir ve bakım giderleri ile kanıtlar. Klasik contalı tip ısı değiştiricilerin yanı sıra, özel nitelikli görevlerde kullanılmak üzere geliştirilmiş, özellikli tasarıma sahip plakalı ısı değiştiriciler de temin edilmektedir.